3 minuten leestijd

Wat kost een bruiloft nou eigenlijk?

Je trouwdag is misschien wel de mooiste dag van je leven. Zo’n feestelijke dag mag dan ook best wel wat kosten. Als je van plan bent om in de komende jaren te gaan trouwen, dan vraag je je waarschijnlijk af met welke kosten je ongeveer rekening moet houden. Wij zochten het voor je uit. In dit artikel lees je hoeveel een bruiloft kost!

Verschillende kostenposten

Laten we beginnen met zeggen dat de kosten van een bruiloft voor iedereen anders zijn. De een is bereid heel veel geld uit te geven aan deze speciale gelegenheid, terwijl de ander liever iets minder uitgeeft.

Hoeveel je ook besluit uit te geven aan je bruiloft, je zult altijd te maken krijgen met verschillende kostenposten. Om een beter idee te krijgen hoe duur of goedkoop je bruiloft zal uitpakken, is het goed om te begrijpen welke kostenposten dat zijn. Hieronder zetten we de belangrijkste voor je op een rijtje.

Trouwlocatie en catering

Voor veel mensen geldt dat de huur van de trouwlocatie en de catering de grootste kostenpost van de bruiloft vormen. De kosten voor het huren van een locatie en het verzorgen van eten voor je gasten zijn vaak niet mis. Gemiddeld is men hier zo’n € 6.500 aan kwijt. We gaan dan uit van de ceremonie, receptie, diner en feest. De locatie en de catering zijn daarmee vaak goed voor 40% van de totale kosten van een bruiloft.  

Trouwkleding

Bij speciale gelegenheden is het belangrijk om er mooi bij te lopen, maar bij een bruiloft geldt dat natuurlijk al helemaal. De bruid kleedt zich vaak in een prachtige witte jurk en de bruidegom trekt een mooi pak aan. Dat komt met een prijskaartje. Gemiddeld besteden bruidsparen zo’n € 2.500 aan hun trouwkleding. De kleding is daarmee goed voor bijna 15% van de totale kosten van de bruiloft.

Fotograaf

De mooiste dag van je leven gaat sneller voorbij dan je denkt. Time flies when you’re having fun! Natuurlijk wil je foto’s laten maken om de herinneringen te vereeuwigen. Dat is waarom veel mensen ervoor kiezen om een fotograaf in te huren voor hun bruiloft. Het gemiddelde prijskaartje hiervan is € 1.300. De fotograaf is daarmee goed voor zo’n 9% van de totale kosten van de bruiloft.

Videograaf

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Een video zegt meer dan 10.000 woorden! Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om, naast de fotograaf, ook een videograaf in te huren tijdens hun bruiloft. Deze legt de mooiste momenten vast op video en monteert achteraf een gelikt filmpje in elkaar. Zo kun je nog jaren later je bruiloft herbeleven. De kosten om je bruiloft op video vast te laten leggen zijn, net zoals het inhuren van een fotograaf, gemiddeld zo’n € 1.300.

Muziek

Wat kan er niet ontbreken op een feest? Muziek natuurlijk! Wil je een zanger, zangeres of DJ inhuren, dan zul je hier uiteraard voor moeten betalen. Afhankelijk van wie je inhuurt, kunnen de kosten nogal uiteenlopen. Gemiddeld gezien zijn koppels zo’n € 1.200 kwijt aan muziek voor tijdens de bruiloft. De muziek is daarmee goed voor ongeveer 8% van de totale kosten.

Het totaalplaatje

Hierboven hebben we een aantal van de belangrijkste kostenposten van een bruiloft toegelicht. In totaal kost een bruiloft gemiddeld zo’n € 15.000. Dit is natuurlijk maar een gemiddelde, dus de daadwerkelijke kosten van jouw bruiloft kunnen hoger of lager uitvallen. Echter, dat een bruiloft meestal een vrij dure aangelegenheid is, dat staat vast.

Je bruiloft financieren

Natuurlijk wil je van je bruiloft een mooi feest maken. Maar wat doe je als je hiervoor simpelweg het geld niet hebt? Dan kun je aankloppen bij een kredietverstrekker voor een lening. Geld lenen is namelijk echt niet alleen mogelijk als je een huis of een auto wilt kopen. Geld lenen voor een bruiloft is namelijk prima mogelijk! Hieronder een aantal tips voor het financieren van je bruiloft:

Bepaal hoeveel je nodig hebt

Het is belangrijk om, voordat je een lening aanvraagt, te bepalen hoeveel geld je tekort komt. Dat is vrij eenvoudig te schatten. Maak een begroting van de kosten en bedenk hoeveel je hiervan zelf kunt betalen. Wat je tekort komt, is hoeveel je moet lenen.

Leen niet meer dan je nodig hebt

Geld lenen kost geld. Het is daarom niet verstandig om meer geld te lenen dan je nodig hebt. Je betaalt dan rente over geld dat je eigenlijk niet hoefde te lenen.

Overleg met je partner

Vaak bemoeit de ene partner zich meer met het organiseren van de bruiloft dan de andere partner. Echter, als je besluit geld te willen lenen voor de bruiloft, dan is het wel belangrijk dat jullie het hier beiden over eens zijn. Bespreek het financieren van de bruiloft dus eerst met elkaar, voor je besluit een lening aan te vragen.

Vergelijk verschillende kredietverstrekkers

Kredietverstrekkers zijn redelijk vrij om hun rentes zelf te bepalen. Het kan daardoor voorkomen dat je bij de ene kredietverstrekker een hogere rente betaalt over je lening dan bij een andere kredietverstrekker. Gelukkig zijn er partijen die de verschillende rentes voor je kunnen vergelijken. Dien je je leningaanvraag in bij zo’n tussenpersoon, dan gaat die voor je op zoek naar de voordeligste optie. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor de financiering van je bruiloft!

Invulboekjes.nl

Vragen over dit artikel

Invulboekjes.nl

Eerder bekeken door jou

Invulboekjes.nl

Wat zeggen onze klanten?

Ontdek waarom klanten zó tevreden zijn over Invulboekjes!
Lees 15.000+ eerlijke reviews van onze klanten.

Klanten beoordelen ons met 9,3/10 uit 15.000+ reviewsVlag
Daar zijn we trots op!

Mijn bestelling is supersnel aangekomen en mooi gedrukt. Niks negatief op aan te merken.

Review over Invulboekjes van: CynthiaVlag
Geverifieerde klant via WebwinkelKeur op 19-07-2024

Leuke producten en levering was echt de volgende dag. Super goed!

Review over Invulboekjes van: MirjamVlag
Geverifieerde klant via WebwinkelKeur op 20-07-2024

Boekje besteld. Snel geleverd en helemaal in orde. Super leuk boekje

Review over Invulboekjes van: DeborahVlag
Geverifieerde klant via WebwinkelKeur op 21-07-2024

Duidelijk omschreven invulboekje. Inhoud voldoet aan verwachting. Vriendelijk en behulpzaam contact toen het met de levering niet goed ging. Werd er gezocht naar een oplossing. Superfijn!

Review over Invulboekjes van: AnnemarieVlag
Geverifieerde klant via WebwinkelKeur op 26-07-2024

Invulboekjes.nl
Review Foto