2 minuten leestijd

Kan jouw kind goed meekomen op school?

Je schooltijd is één van de leukste periodes van je leven. Tenminste, als het op school een beetje goed gaat. Als een kind niet goed kan meekomen, dan leidt dat tot frustraties en teleurstelling. Je kind kan daardoor ook een buitenbeentje worden. Daarom is het zeker belangrijk om de prestaties van je kind op school serieus te nemen en in te grijpen als het niet goed gaat. Hoe sneller dit gebeurt, des te sneller de kennisachterstand wordt ingelopen en de resultaten van toetsen verbeteren. Je kunt door bijles voor je kind te regelen ervoor zorgen dat jouw zoon of dochter beter gaat presteren.

Bijles op maat

Vaak hebben leerlingen moeite met één of enkele vakken. Daarom is er bijles op maat beschikbaar. Je kunt je kind aanmelden voor bijles wiskunde, Nederlands, Engels, natuurkunde of een ander vak. De bijles wordt gegeven door een student die uiteraard over de nodige kennis beschikt en deze ook goed kan overbrengen. De bijles wordt individueel gegeven aan huis, of op een externe locatie waar je kind in een klein groepje van hooguit 4 tot 8 leerlingen bijles krijgt. De lesstof komt bij voorkeur van de school, zodat deze zo goed mogelijk aansluit bij het lesprogramma in de klas.

Samenspraak met de docent

Bijles wordt bij voorkeur gegeven in nauwe samenwerking met de docent. Daarom is er regelmatig overleg tussen de bijlesdocent en de vakdocent op school. Zo kan er tijdig worden bijgestuurd als blijkt dat de bijlessen onvoldoende effect hebben of als de leerling juist grote stappen voorwaarts maakt. Ook de ouders worden uiteraard goed op de hoogte gehouden over de vorderingen van de leerling met de bijlessen. Het belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat een kind de lessen zo goed gaat snappen dat het weer leuk wordt om ze te volgen en je best te doen voor een goed cijfer.

Thuis bijles volgen

Een nieuwe manier van bijles krijgen gaat via het internet. Met online bijles kan een leerling thuis oefenopgaven maken. Als er iets niet duidelijk is, dan zoekt de leerling via een chatfunctie op het speciale platform contact met zijn bijlesdocent, die op vaste tijden beschikbaar is. De docent kan direct hulp bieden zodat de leerling weer verder kan met huiswerk- of bijlesopdrachten. Er kunnen ook bestanden worden uitgewisseld. Zo kan een bijlesdocent opgaven nakijken en opmerkingen plaatsen als er dingen nog niet duidelijk zijn. Vaak kan de bijles uiteindelijk worden gestopt omdat de leerling de lesstof voldoende beheerst. Dit moet uiteraard blijken uit betere resultaten op school. Als hiermee een onvoldoende op het rapport kan worden voorkomen, dan is dat een mooi doel om na te streven. Ook zijn bepaalde vakken nodig voor een vervolgopleiding. Wat is er mooier dan er samen voor te zorgen dat een kind het beroep kan kiezen waar hij of zij van droomt.

Invulboekjes.nl

Vragen over dit artikel

Invulboekjes.nl

Eerder bekeken door jou

Invulboekjes.nl

Wat zeggen onze klanten?

Ontdek waarom klanten zó tevreden zijn over Invulboekjes!
Lees 15.000+ eerlijke reviews van onze klanten.

Klanten beoordelen ons met 9,3/10 uit 15.000+ reviewsVlag
Daar zijn we trots op!

Heel snelle levering, heel veel leuke producten!

Review over Invulboekjes van: LieveVlag
Geverifieerde klant via WebwinkelKeur op 27-06-2024

Bestelling geplaatst en dag erna al aan huis geleverd. Invulboekje is exact zoals beschreven. Superleuk item, degelijke prijs kwaliteit.

Review over Invulboekjes van: GrietVlag
Geverifieerde klant via WebwinkelKeur op 30-06-2024

Buiten het feit dat het echt de áller mooiste babyboeken zijn, vind ik de service van de website ook fantastisch. Stickers die ik had bij besteld waren door de post niet ongeschonden binnen gekomen, kosteloos kreeg ik de aangedane velletjes de volgende dag opgestuurd!

Review over Invulboekjes van: MandyVlag
Geverifieerde klant via WebwinkelKeur op 03-07-2024

Heel mooi boekje, net zoals de foto’s lieten zien. Hele vlotte levering! Top 👍🏼

Review over Invulboekjes van: IneVlag
Geverifieerde klant via WebwinkelKeur op 03-07-2024

Invulboekjes.nl
Review Foto